Wandelen

Door hier aan deel te nemen bereik je de voldoening van een stevige wandeling en het genot van een prachtige natuur.

Meestal is het wandelen rond Vessem en omgeving. Maar enkele keren per jaar is er een grotere dagwandeling. Dat wordt dan samen in overleg georganiseerd.

Het vindt plaats 1 keer per week op de woensdagmorgen in de oneven weken.

Wandelgroepen

Er zijn 2 wamdelgroepen:

  1. Een wandelgroep die wandelinge maakt tussen de 10 en 12 km met tussentijds een koffiepauze
  2. Een wandelgroep die wandelinge maakt tussen de 4 en 6km met tussentijds e koffiepauze

Ieder jaar organiseren wij voor de wandelaars een grote wandeling. Dit jaar zijn we naar de Campina geweest.

Bij de grote wandeling gaan we verder van huis en duurt de wandeling een dag met tussentijds een luchpauze.

Er worden tochten gemaak t van 12-16 km

Koersbal

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ” jeu de boules “.
Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa . Bewegen is gezond en daarom wordt in  het kader van ” Meer bewegen voor Ouderen  ” steeds meer koersbal gespeeld.

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter.

Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij “jeu de boules” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan , maar in een boog. Dit komt omdat  het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk.

Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is.
Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

MBVO: Meer Bewegen Voor Ouderen.

Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Bewegen geeft een goed gevoel

Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt

Elke maandagmorgen gaan een aantal leden in de sporthal van D’n Boogerd zich opmaken voor de oefeneningen uit te voeren onder leiding van een speciale instructeur.