Inleiding activiteiten programma

In Vessem wonen veel mensen die zich tot de doelgroep „senioren“ mogen rekenen. Zeker ook nu de tendens is van „thuis“ blijven wonen, zien we er een taak bij komen voor de KBO-Vessem, namelijk belangenbehartiging o.a. bij de gemeente. In deze brochure zullen we de activiteiten omschrijven die georganiseerd gaan worden voor onze leden en andere belangstellenden.

Deze brochure geeft u het jaaroverzicht.

Het is belangrijk dat iedereen per jaar kan kiezen waar hij of zij wilt deelnemen. U kunt dan de bewuste datum al op uw kalender schrijven. Bij elke ONS komt een nieuwsbrief uit. Hierin wordt verdere informatie gegeven over de geplande activiteiten. Omdat we zo langzamerhand ook veel betrokken worden bij de ontwikkelingen rondom het leven van ouderen, zullen we hier regelmatig over gaan publiceren. Om dit te volgen, neemt er iemand van de KBO-Eersel deel aan het overleg over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Eersel. Het plan is om 3 á 4 keer per jaar via een bericht in de Vaesheimerbode u te informeren over belangrijke punten.

Klik hier om de brochure “Programma 2020” te downloaden

Onderderstaand overzicht geeft aan welke activiteiten door het jaar plaats vinden

Ouderengymnastiek

Eigenlijk is de naam verkeerd. Hier is sprake van een zeer speciaal programma voor bewegen. Onder leiding van een gespecialiseerde docent ben je een uur bezig om het hele lichaam te laten bewegen. We horen weleens de term „alles losmaken“. Door het gebruik maken van verschillende middelen en oefeningen ga je alleen of samen aan de slag, al dan niet met muziek. Daarom is dit voor iedereen een zeer geschikt gymnastiekuur.

Maandagmorgen tussen 10.30-11.30 uur in de gymnastiekzaal van gemeenschapshuis D’n Boogerd.

Wandelen

Door hier aan deel te nemen bereik je de voldoening van een stevige wandeling en het genot van een prachtige natuur.
Er zijn 2 wandelgroepen: de kleine wandelgroep wandelt meestal rond Vessem en omgeving van 3-5 km, de grote wandelgroep maakt wandelingen in natuurgebieden zoals: de Mortelen, Campina, Landgoed Utrecht en Oisterwijk van 10-12 km. Een keer per jaar is er een grotere dagwandeling met s’middags een lunch op een mooie locatie. Dat wordt dan samen in overleg georganiseerd.
Wandelen vindt plaats 1 keer per 2 weken op de woensdagmorgen in de oneven weken. Het vertrek is bij de kerk,

Koersbal

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt In het kader van ” Meer bewegen voor Ouderen ” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. De bedoeling van het spel is net als bij “jeu de boules ” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.
Dit is een heel leuk spel en wordt gespeeld in het D’n Boogerd op woensdag morgen van 9.30-10.30 uur.

Bridgen

Elke dinsdagmiddag op de tijden 13.30-16.00 uur in het
D’n Boogerd is er een serieuze gezelligheid. Mensen uit
Vessem hebben elkaar gevonden in het kaartspel bridgen.
Mocht u nu al eens eerder hebben gebridged en denkt u wat fijn dat
ik dit ook dicht bij huis kan doen, kom dan bridgen op die dinsdag
van oktober tot en met maart.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Samen Eten

In een restaurant sfeer wordt er gegeten. Samen eten is een
gemakkelijke en leuke manier om mensen te ontmoeten. Gewoon
aan een lange, gezellige gedekte tafel zitten en dan met de andere
mensen kletsen tijdens het eten, dat je niet zelf hoeft klaar
te maken. Als er een wens is kunnen we tafels voor 4
personen maken. Op de laatste dinsdag van de maand
wordt er een “bijna diner”, gekookt door vrijwillige koks.
Altijd is er soep, warm gerecht en een toetje met fruit en soms ook
iets anders. Een ding wordt nooit vergeten, het sneetje
krentenbrood.
Zoals de bezoekers vaak zeggen: “wat is dit lekker en gezellig
geweest. Zo eet ik ook nog eens wat anders!”
Elke laatste dinsdag van de maand, gedurende het hele jaar.
Vanwege feestdagen en/of vakantie kan het eens uitvallen.

Ziekenbezoek

Wij als KBO bestuur vinden het zeer belangrijk om de leden te bezoeken ook als die zelf niet meer deel kunnen nemen aan activiteiten. Soms is dit maar tijdelijk, maar soms ook voor een lange tijd. Het dorp is gelukkig niet zo groot, de lijntjes zijn kort en als na een telefoontje blijkt dat bezoek van ons op prijs gesteld wordt, dan komen we graag op bezoek. Het gevoel van saamhorigheid willen we graag uiten. Elke bewoner uit Vessem is belangrijk.

Nog geen inhoud toe gevoegd. Klik op om te starten.

Op bezoek als een lid 85 jaar wordt

We worden steeds ouder, maar 85 jaar is toch wel een belangrijk moment. Een moment om de jarige te komen feliciteren. Gewoon in een paar woorden, de KBO is er voor ieder lid.

Klussendienst, voor tuin, vervoer, boodschappen, rits inzetten……. en nog veel meer.

Deze dienst staat voor kleine spoedklusjes en u hebt er zo gauw niemand voor in de buurt. U mag denken aan bijvoorbeeld: een kraanleertje vervangen, een kleine struik snoeien, knopen aan zetten, een zoom maken als iets te lang is en zo kan je de lijst langer maken. Ook voor computerhulp zoals: DigId, Bankzaken, Rijbewijs verlengen etc.

Ook voor vervoer mag u een beroep doen op ons. Natuurlijk ook dan geldt, het komt plotseling voor, of geen taxi kan u brengen. Daarbij denken we wel aan een straal van regionale km’s bijvoorbeeld het ziekenhuis.
Autovervoer: per kilometer € 0,30. Als de wachttijd meer dan één uur bedraagt dan maken we nieuwe afspraken, want de chauffeur kan dan teruggaan. Het ophalen geldt dan als tweede klus.

Klustijden: eerste half uur kost € 2,50
volgende half uur kost € 2,00
volgende half uur kost € 2,00
weer het volgende half uur kost € 2,00 met een totaal van max. 2 uur

Dat wordt dan een  maximaal een bedrag van € 8,50. Duurt de klus langer dan twee uur, dan begint de periode opnieuw en maakt men nieuwe afspraken. Neemt u contact op met het telefoonnummer dat achterop de brochure wordt vermeld. Doe dit gerust, want deze dienst verdient een stevig plek in Vessem.